Combi-oven in de keuken

Een combi-oven in de keuken

De combi-oven is in de meeste huishoudens aanwezig - of het nu een vrijstaande versie is of een inbouw. Het gemak van de verschillende functies maakt de combi-oven een gewild keukenapparaat. Het fornuis heeft wel wat marktaandeel van de combi-oven afgesnoept, maar dat zijn geen grote aantallen . Een combi-oven is in veel keukens van Superkeukens te plaatsen. 

Functies van een combi-oven

Wat vind je in een combi-oven? Naast de oven-functie, waarbij de boven- en onderwarmte regelbaar kan zijn, zal er waarschijnlijk ook een grill in zitten en in de meeste gevallen een magnetronfunctie. Deze laatste is de stap waarbij vaak het keukenapparaat een combimagnetron wordt genoemd, in plaats van een combi-oven. Deze termen worden regelmatig door elkaar gehaald.

De combi-oven wordt door alle fabrikanten van keukenapparatuur breed in het assortiment gevoerd omdat het zo’n populair keukenapparaat is. Je ziet met name het verschil terug in vormgeving, kwaliteit en prijs als je kijkt naar belangrijke keukenapparatuurleveranciers als Siemens, Miele, Electrolux, Bosch, Smeg, Atag en Bauknecht.
 

Hierop moet je letten bij de aankoop van een combi-oven

Een belangrijk aspect van de combi-oven zit in de beschikbare vermogens voor de grill en de magnetron om te voorkomen dat de voedselbereiding te lang duurt. De meeste beschikbare combi-ovens zijn voorzien van een ruimschoots vermogen, maar afhankelijk van grootte van gezin en waar de oven voor gebruikt zal worden, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Een combi-oven met een hoger vermogen zal in een wat duurdere prijsklasse vallen, de meeste goedkope keukens bevatten dan ook geen combi-oven. Voor een beperkt budget is het dan verstandig om te kijken naar onze uitverkoopkeukens en oude showroommodellen die binnenkort vervangen worden voor nieuwe opstellingen.

Daarnaast moet je vooraf goed bedenken welk formaat gerecht je in de oven wil bereiden, zodat je nooit een combi-oven met een te kleine inhoud kiest. Overigens is het heel goed mogelijk om in een nieuwe keuken naast een combi-oven nog een aparte oven te plaatsen om twee dingen tegelijk te kunnen bereiden, zoals een normale oven of heteluchtoven. Dit is zeker handig in een gezin met kleine kinderen, waarbij de magnetron noodzakelijk is. Zo kan je de magnetron nog steeds gebruiken wanneer je een ovengerecht aan het bereiden bent.