Waarom is een RVS-afzuigkap zo populair?

Een RVS-afzuigkap is niet iets wat in de laatste jaren is uitgevonden, maar heeft wel enorm aan populariteit gewonnen door de toename van het designaspect in keukens. De nieuwe keuken wordt in veel gevallen geplaatst in een ruimte waar ook de eetkamer of zelfs de woonkamer zich bevinden. Hierdoor is het uiterlijk van de keuken en de keukenapparaten alleen maar belangrijker geworden. De meeste keukenapparatuur is tevens van RVS gemaakt, waardoor er eenheid ontstaat in de keuken.

Daarnaast merken wij dat steeds meer van onze klanten interesse tonen in een keuken eiland. Een eiland schouwkap is meestal groter dan een model dat tussen bovenkasten wordt geplaatst, omdat er vaak een grotere kookplaat wordt gemonteerd in een kookeiland.
 

Soorten RVS-afzuigkap

RVS-afzuigkappen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en afmetingen. Of het nu gaat om een inbouw RVS-afzuigkap van 60 centimeter (standaard breedte keukenkast) of een eiland RVS-afzuigkap van 120 centimeter, de keuze is groot. Daarnaast kan je bij een aantal merken ook nog kiezen voor een variant waarbij de motor van de afzuigkap niet direct in de kap wordt geplaatst maar op het punt waar de afvoer het pand verlaat. Dit scheelt enorm in geluid want je hoort vrijwel niets meer in de keuken als de kap op volle kracht staat.
 

Onderhoud van RVS-afzuigkap

Een RVS-afzuigkap moet geregeld worden schoongemaakt omdat de meeste RVS-soorten wat gemakkelijker vingerafdrukken en andere vervuiling vasthouden. Dit is als het niet geborsteld RVS is snel zichtbaar. Een vochtig doekje met wat afwasmiddel doet al wonderen, daarnaast zijn er ook speciale RVS-reinigers verkrijgbaar voor de grotere vervuiling. Gebruik van een schuursponsje moet je voorkomen, dit leidt namelijk tot krassen. Ook de filters van een RVS-afzuigkap moeten tijdig worden gereinigd wat soms kan in de vaatwasser, vraag hiernaar bij onze adviseurs.
 

Recirculatie versus afvoer

Ook een RVS-afzuigkap is verkrijgbaar in verschillende recirculatie modellen. Een recirculatie afzuigkap heeft als voordeel dat er geen afvoer naar buiten gelegd hoeft te worden. Het nadeel is dat kookvocht in de ruimte blijft en dat de filters geregeld schoongemaakt of vervangen moeten worden.
 

Direct de beste prijs RVS-afzuigkappen

Bij Superkeukens hoef je niet te onderhandelen over de prijs van een RVS-afzuigkap. Wij hanteren namelijk 'Altijd direct de beste prijs'. Dit houdt in dat je direct de laagste prijs krijgt. Bij een vrijblijvende offerte van Superkeukens ontvang je een transparant overzicht waarin alle artikelen vermeld zijn. Je weet dus precies wat je koopt en betaalt voor bijvoorbeeld een nieuwe RVS-afzuigkap. Zo weet je zeker dat je een goedkope keuken hebt van geweldige kwaliteit.